Frequently Asked Questions

Veel gestelde vragen

Wat is Airsmile?

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks, telkens een stapje dichter bij de vooropgestelde eindpositie. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

Kan ik naar elke tandarts of orthodontist voor een airsmile behandeling?

Alle orthodontisten en tandartsen die patiënten willen behandelen met AirSmile moeten een opleiding volgen. Voor een AirSmile behandeling kunt u terecht bij een gecertificeerde tandarts of orthodontist. Neem contact op voor een gecertificeerde tandarts bij u in de buurt, u vindt deze op onze Contact pagina.

Zijn er beperkingen met betrekking tot wat ik mag eten tijdens een behandeling?

Nee. In tegenstelling tot traditionele beugels kunt u met het AirSmile® eten wat u wilt tijdens de behandeling. U kunt de aligners namelijk uit de mond nemen om te eten en te drinken. Dit maakt het ook eenvoudig om uw tanden te poetsen en te flossen na elke maaltijd. Zo handhaaft u een goede mondhygiëne alvorens de aligners terug te plaatsen.

Hoe werkt AirSmile?

AirSmile aligners verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert de AirSmile-behandeling niet enkel de mate van de beweging die elke aligner levert, maar ook de timing ervan. In elke fase zullen dus slechts bepaalde tanden kunnen bewegen. Dit resulteert in een efficiënte manier van kracht uitoefenen.

Hoe lang duurt een airsmile behandeling?

De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels. Is er slechts een kleine correctie nodig? Met AirSmile Esthetics bent u met maximaal 5 aligners per tandboog al binnen 10 weken klaar!

Kan ik roken tijdens mijn AirSmile behandeling?

Roken wordt afgeraden tijdens het dragen, omdat de aligners kunnen verkleuren of vlekken gaan vertonen.

Hoeveel kost AirSmile?

Net als bij andere orthodontische behandelingen is de prijs van de AirSmile-behandeling afhankelijk van de complexiteit van uw tandcorrectie en uw behandelingsverloop. Vraag uw AirSmile behandelaar naar de precieze kosten. De prijzen voor een behandeling met een kleine correctie starten al vanaf €500,00.


Hoe vaak moet ik de aligners dragen?

U draagt de aligners 22 uur per dag. U kunt de aligners tussendoor gemakkelijk uitnemen om bijvoorbeeld te eten of te drinken.Wat is de beste manier om de aligners te reinigen?

Je reinigt aligners best door ze te met een borstel te poetsen en te spoelen in lauw water of met speciale reinigingstabletten. Het is belangrijk dat je je tanden na elke maaltijd poetst alvorens de aligners terug te plaatsen om een goede mondhygiëne te handhaven.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact op met één van onze AirSmile® specialisten