• Onzichtbare beugel
  • Scherpe prijsstelling
  • Comfortabel en uitneembaar

Diasteem verhelpen met AirSmile®

Een spleetje tussen je tanden wordt ook wel een diasteem genoemd. Een diasteem kan op iedere plek in de mond ontstaan maar is voornamelijk zichtbaar tussen de voortanden. Een diasteem, of een spleetje tussen je tanden, komt vaak voor maar bij sommige is het opvallender dan bij anderen.

Oorzaken van een diasteem

Een spleetje tussen de tanden ofwel diasteem kan verschillende oorzaken hebben. Sommige komen voort uit het gedrag van eenpersoon, andere liggen in de erfelijkheid sfeer. Oorzaken voor het ontstaan vaneen diasteem kunnen zijn:

  • Duimzuigen of het gebruik van een speen
  • Wanneer je tanden te klein zijn voor je kaak kan er een spleetje ontstaan
  • Sommige mensen drukken tijdens het slikken automatische tong tegen de voortanden. Hierdoor komt er druk op de tanden te staan en kaner een spleetje ontstaan.
  • Indien er tanden ontbreken in jouw gebit kan dit leiden tot een spleetje tussen de tanden
  • Als er te weinig ruimte tussen de boventanden en de bovenlip zit

 De behandeling van diastemen met AirSmile

Met de onzichtbare beugel van AirSmile wordt de stand van de tanden in je gebit op een pijnloze manier gecorrigeerd. Om een behandelplan en begroting te kunnen maken heeft de tandarts foto’s, röntgenfoto’s en digitale scans nodig. Deze zullen gebruikt worden om een3D-behandelplan op maat te creëren voor je gebit. Aan de hand hiervan kan er precies gekeken worden waar de verschuivingen nodig zijn om het spleetje tussen je tanden te doen sluiten. Dankzij de nieuwste technologieën kan de tandarts je gelijk laten zien hoe je tanden zullen verschuiven en het eindresultaat aan je tonen. Het fijne is, je weet dan precies hoe lang de behandeling duurt!

Hoelang duurt zo’n behandeling?

Hoelang je behandeling duurt hangt natuurlijk af van de stand van je tanden, maar ook of je de beugel lang genoeg draagt. Het is de bedoeling dat je de aligners minimaal 22 uur per dag draagt om tot een goedresultaat te komen. Alleen met eten en het poetsen van je tanden is het van belang je onzichtbare beugel uit te doen. Ben je akkoord met het behandelplanen ben je gemotiveerd om de AirSmile bitjes dagelijks te dragen? Dan worden de op maat gemaakt beugels voor je besteld en kunnen ze geplaatst worden.

Hoe verder?

Om de twee weken krijg je een nieuwe set doorzichtige beugels, deze kun je zelf vervangen. Elke keer als je een nieuw bitje draagt zullen je tanden geleidelijk verschuiven naar de gewenste positie. Je zultiedere keer voelen dat de aligner je tanden de juiste richting in drukt, het kan dus wat strak aanvoelen in het begin. Je zal zien dat de diasteem zich naeen aantal weken al gaat sluiten. Tijdens de controle afspraken wordt er gekeken naar de voortgang van de behandeling. Bij de eindcontrole zal de tandartsbekijken of je diasteem mooi gesloten is en of je blij bent met het resultaat.

Wat is het resultaat van de behandeling van een diasteem met AirSmile?

Na het dag en nacht dragen van de onzichtbare AirSmile beugel heeft u een recht en stralend gebit zonder spleetje tussen je tanden. Het resultaat heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid van je mond, je hebt natuurlijk ook een aantrekkelijke en stralende lach. En dat geeft zelfvertrouwen!