• Onzichtbare beugel
  • Scherpe prijsstelling
  • Comfortabel en uitneembaar

De onzichtbare beugel van AirSmile

Jouw boven- of ondertanden staan misschien niet helemaal recht of je hebt een spleet tussen de voortanden. Veel mensen zijn hier ontevreden over of gaan zich hieraan storen naarmate ze ouder worden. Toch is het een grote stap om op oudere leeftijd nog een gewone slotjesbeugel te dragen. Vaak vinden mensen het niet representatief overkomen. Dan is een onzichtbare beugel van AirSmile misschien wel wat voor jou! In dit artikel leggen we alles uit over de onzichtbare beugel van AirSmile.

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel van AirSmile is dé manier om de tanden recht te zetten, zonder dat iemand het ziet. Zo heb je na een paar weken al een nieuwe glimlach! Maar wat is een onzichtbare beugel eigenlijk? Voor het maken van een onzichtbare beugel wordt er wordt een afdruk gemaakt van de tanden. Hier wordt een bitje (aligner) van gemaakt. De aligner is transparant, zodat het dragen ervan niet te zien is. Een aligner draag je twee weken voordat hij wordt vervangen door een volgende. Zo wordt het gebit telkens een stukje meer rechtgezet.  De totale duur van de behandeling met een onzichtbare beugel is afhankelijk van jouw gebit en wensen en wordt bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

Wat doet een onzichtbare beugel?

Een doorzichtige beugel zorgt ervoor dat jouw tanden rechter komen te staan. De behandeling is voor iedereen verschillend. De ene patiënt wil alleen de onder- of boventanden recht laten zetten, de ander het hele gebit. Ook is een onzichtbare beugel geschikt voor kleine correcties van het gebit. AirSmile aligners verplaatsen de tanden door het maken van gecontroleerde bewegingen. Waar een traditionele beugel alle tanden tegelijk verplaatst, controleert de onzichtbare beugel van Airsmile de timing van de bewegingen. De tanden zullen dus in bepaalde fases recht worden gezet. Hierdoor is het ook minder pijnlijk als een normale beugel.

Hoe werkt een doorzichtige beugel?

Eigenlijk werkt een doorzichtige beugel heel simpel. Je draagt de doorzichtige beugel minimaal 22 uur per dag, gedurende een periode van twee weken. Daarna krijg je weer een nieuw bitje van de behandelaar die iets dichter bij de eindpositie van jouw gewenste eindresultaat staan. Dit wordt een aantal keer herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt. Bij het dragen van een nieuwe aligner voel je lichte druk op de tanden.
Met het dragen van een reguliere slotjesbeugel heb je vaak last van etensresten die tussen de tanden blijven zitten. Ook heb je pijn aan de tanden tijden het eten. De een onzichtbare beugel van AirSmile is daarentegen tussendoor gemakkelijk uit te nemen om bijvoorbeeld te eten of te drinken. Er blijven dus geen etensresten achter in de beugel zelf én je hebt geen last van gevoelige tanden tijdens het eten. Het bitje is eenvoudig schoon te houden door het met een borstel te poetsen in lauw warm water. Ook is het belangrijk om je tanden te poetsen na het eten, voordat je de beugel weer in doet. Zo houdt je een schoner gebit. Het is daarnaast aan te raden om niet te roken tijdens het dragen van een aligner. Dit zorgt er namelijk voor dat de onzichtbare beugel gaat verkleuren of vlekken gaat vertonen. Als je toch rookt is het raadzaam om het bitje even uit te doen.

Hoe lang duurt een behandeling met een onzichtbare beugel?

De behandeling is geheel afhankelijk van het gebit en het gewenste eindresultaat. De duur is vergelijkbaar met een behandeling van een traditionele beugel en voor iedereen anders. Ben je benieuwd hoelang een behandeling voor jouw persoonlijk duurt? Er is altijd een gecertificeerde AirSmile tandarts of orthodontist bij jou in de buurt. De tandarts of orthodontist kijkt wat er bij jou past aan de hand van een klein onderzoek. Voordat de behandeling met een onzichtbare beugel start maakt de tandarts een AirCheck van jouw gebit. Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan opgesteld. Er zijn drie mogelijkheden betreft de behandeling. De tandarts kijkt of jouw gebit geschikt is voor een AirSmile Esthethics, AirSmile One of AirSmile Complete behandeling. De AirSmile Esthethics is een behandeling voor kleine correcties, zoals een scheefstaande tand of een spleet tussen de tanden. Deze behandeling duurt ongeveer tien weken. De AirSmile One behandeling is voor mensen met een gebit met te weinig of teveel ruimte. Met deze behandeling ben je met ongeveer 32 weken klaar. Heb je last van een extreme overbeet of echt veel te veel of te weinig ruimte? Dan is de AirSmile Complete behandeling noodzakelijk. Bij deze behandeling wordt er aan de stand van het gebit gekeken hoeveel aligners er nodig zijn en hoe lang de behandeling duurt.

Wat kost een onzichtbare beugel?

Om de kosten te bepalen voor een normale beugel wordt er per patiënt gekeken naar de complexiteit, de duur en het behandelingsverloop van de behandeling. Aan de hand hiervan wordt de prijs bepaald. Dit is precies hetzelfde bij een onzichtbare beugel. De precieze kosten zijn na te vragen bij jouw AirSmile-behandelaar en worden bepaald aan de hand van een AirCheck.

Wordt een onzichtbare beugel vergoed door de verzekering?

In sommige gevallen is het mogelijk om een vergoeding voor een onzichtbare beugel te krijgen door jouw zorgverzekering. Dit is echter per persoon verschillend en ligt aan de verzekering die je hebt afgesloten en de soort behandeling. Orthodontie wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering (ook niet bij kinderen tot 18 jaar). Wel kun je een aanvullende verzekering voor orthodontie afsluiten. Het is raadzaam om dit vooraf na te vragen bij de zorgverzekeraar. Vaak is er een wachttijd van een jaar bij het aanvragen van een aanvullende verzekering voor een (onzichtbare) beugel. Dit is echter verschillend bij elke zorgverzekeraar.

Waar kan ik terecht voor een doorzichtige beugel?

Zit je na te denken om een doorzichtige beugel te nemen? Maar weet je niet waar je terecht kan? Alle orthodontisten en tandartsen die patiënten willen behandelen met een AirSmile doorzichtige beugel moeten een opleiding volgen. Niet elke tandarts is dus hiervoor opgeleid. Voor een AirSmile behandeling kun je terecht bij een gecertificeerde tandarts of orthodontist. Op de website van AirSmile vindt je een handig overzicht van gecertificeerde tandartsen en orthodontisten bij jou in de buurt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een doorzichtige beugel?

Ben je benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor een doorzichtige beugel van AirSmile? En wil je meer passende informatie ontvangen? Met de AirSmile test ontvang je op maat welke mogelijkheden er bij jou passen. Je vult tijdens de test in wat er voor jou (of je zoon of dochter) van toepassing is. De AirSmile test bestaat uit het invullen van de basisgegevens, wanneer je eventueel met een behandeling zou willen starten en hoe het gebit er nu uit ziet. Na het invullen ontvang je een overzicht met meer informatie over de behandeling met een doorzichtige beugel die bij jou past. Snel, overzichtelijk en eenvoudig!

Wat zijn de ervaringen van patiënten met een onzichtbare beugel?

Elke AirSmile behandeling is anders, maar de meeste patiënten zijn erg tevreden over de onzichtbare beugels van AirSmile. Patiënt Laila: “Ik ben echt ontzettend blij, er zijn heel veel mensen die niet eens doorgehad hebben dat ik een beugel droeg. Ik heb ook totaal geen pijn gehad. Iedere nieuwe aligner was even wennen maar na een halve dag ben je er al aan gewend.” Patiënt Ingrid heeft de aligners van AirSmile ook als prettig ervaren: “Ik ben echt ontzettend blij, er zijn heel veel mensen die niet eens doorgehad hebben dat ik een beugel droeg. Ik heb ook totaal geen pijn gehad. Iedere nieuwe aligner was even wennen maar na een halve dag ben je er al aan gewend.”

Eigenlijk zijn alle patiënten tevreden met het eindresultaat en is het nóg mooier dan ze in gedachten hadden. Twijfel je nog om aan een behandeling te beginnen? Op ons blog lees je nog meer ervaringen van verschillende AirSmile patiënten.