• Onzichtbare beugel
  • Scherpe prijsstelling
  • Comfortabel en uitneembaar

Overbeet corrigeren met AirSmile®

Je tanden kunnen allerlei verschillende soorten standen aannemen, één van die standen is bijvoorbeeld een overbeet. Een overbeet is een afwijkende stand van de tanden die regelmatig voorkomt bij volwassenen; de boventanden komen over de ondertanden heen. Je tanden sluiten dus niet mooi op elkaar aan maar je boventanden komen naar voren en je ondertanden blijven achter. De ruimte die tussen je boven- en ondertanden ontstaat kan weinig zijn,maar ook erg veel. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken want dit is geen zeldzame aandoening. Een overbeet is te corrigeren zonder operatie. Je kunt heel gemakkelijk je gebit corrigeren met de onzichtbare beugel van AirSmile.

Hoe herken je een overbeet?

Een overbeet is gemakkelijk te herkennen bij volwassenen. Kijk eens in de spiegel en zet je tanden op elkaar. Als er sprake is van een goede beet zit er geen ruimte tussen de boven- en ondertanden en sluit alles mooi opelkaar aan. Daarnaast kun je je kiezen op elkaar zetten en zien je tanden er recht uit. Zie je dat er veel ruimte tussen je tanden zit wanneer jij je tanden op elkaar zet? Misschien wel zo veel dat je een vinger tussen je boven- en ondertanden kan steken als de tanden op elkaar staan? Dan is er misschien wel sprake van een overbeet.‍

Wat te doen bij een overbeet?

Je kunt natuurlijk zelf bepalen of jij je gebit laat corrigeren of niet. Een overbeet hoeft niet verplicht behandeld te worden maar bij een overbeet waar sprake is van veel ruimte tussen boven- en ondertanden wordt het corrigeren van deze stand wel altijd geadviseerd. Bij een grote overbeet kunnen er zelfs complicaties optreden als moeite met spreken en kauwen, dan is een behandeling gewenst. Heb jij last van deze symptomen? Denk dan eens na over het behandelen van je overbeet.

Wil jij je overbeet behandelen?

Ga dan eens langs bij een gecertificeerde AirSmile behandelaar bij jou in de buurt. De tandarts kan je advies geven en is gespecialiseerd in het behandelen van een overbeet met onzichtbare beugels.Tijdens een eerste intakegesprek kan je tandarts een inschatting maken van de duur en de prijs van je behandeling.

Wat kost een overbeet beugel(AirSmile)?

De tarieven zijn afhankelijk van de behandeling. Vraag uw behandelaar naar de prijs en betaaltermijn.

Zoek nu een AirSmile behandelaar bij jou in de buurt, bekijk het overzicht hier.