• Onzichtbare beugel
  • Scherpe prijsstelling
  • Comfortabel en uitneembaar

Veelgestelde vragen over onzichtbare beugels van AirSmile®

Met AirSmile®, de onzichtbare beugel, krijg jij de rechte glimlach die je verdient! Lees de veelgestelde vragen.

Kan ik naar elke tandarts of orthodontist voor een AirSmile behandeling?

Alle orthodontisten en tandartsen die patiënten willen behandelen met AirSmile moeten een opleiding volgen. Voor een AirSmile behandeling kun je terecht bij een gecertificeerde tandarts of orthodontist. Neem contact op voor een gecertificeerde tandarts bij jou in de buurt, je vindt deze op onze Contact pagina.

Hoeveel kosten onzichtbare beugels van AirSmile?

Net als bij andere orthodontische behandelingen is de prijs van de AirSmile-behandeling afhankelijk van de complexiteit van jouw tandcorrectie en je behandelingsverloop. Vraag jouw AirSmile behandelaar naar de precieze kosten. Vergoeding is mogelijk door je zorgverzekeraar. Vraag je zorgverzekeraar vooraf naar de mogelijkheden.

Hoe werken de onzichtbare beugels van AirSmile?

AirSmile aligners verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert de AirSmile-behandeling niet enkel de mate van de beweging die elke aligner levert, maar ook de timing ervan. In elke fase zullen dus slechts bepaalde tanden kunnen bewegen. Dit resulteert in een efficiënte manier van kracht uitoefenen.

Wat is een onzichtbare beugel van AirSmile?

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks, telkens een stapje dichter bij de vooropgestelde eindpositie. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

Hoe lang duurt een AirSmile behandeling?

De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels. Is er slechts een kleine correctie nodig? Met AirSmile Esthetics ben je met maximaal 5 aligners per tandboog al binnen 10 weken klaar!

Hoe vaak moet ik de aligners dragen?

Je draagt de aligners 22 uur per dag gedurende een periode van twee weken. Daarna krijg je weer nieuwe bitjes van je behandelaar die iets dichterbij de eindpositie van jouw gewenste eindresultaat staan. De aligners zijn tussendoor gemakkelijk uit te nemen om bijvoorbeeld te eten of te drinken.