Veelgestelde vragen over AirSmile®

Wat is AirSmile?

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks, telkens een stapje dichter bij de vooropgestelde eindpositie. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw AirSmile behandelaar.

Kan ik naar elke tandarts of orthodontist voor een AirSmile behandeling?

Alle orthodontisten en tandartsen die patiënten willen behandelen met AirSmile moeten een opleiding volgen. Voor een AirSmile behandeling kun je terecht bij een gecertificeerde tandarts of orthodontist. Neem contact op voor een gecertificeerde tandarts bij jou in de buurt, je vindt deze op onze Contact pagina.

Zijn er beperkingen met betrekking tot wat ik mag eten tijdens een behandeling?

Nee. In tegenstelling tot traditionele beugels kun je met AirSmile® eten wat je wilt tijdens de behandeling. Je kan de aligners namelijk uit de mond nemen om te eten en te drinken. Dit maakt het ook eenvoudig om je tanden te poetsen en te flossen na elke maaltijd. Zo handhaaf je een goede mondhygiëne alvorens de aligners terug te plaatsen.

Hoe werkt AirSmile?

AirSmile aligners verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert de AirSmile-behandeling niet enkel de mate van de beweging die elke aligner levert, maar ook de timing ervan. In elke fase zullen dus slechts bepaalde tanden kunnen bewegen. Dit resulteert in een efficiënte manier van kracht uitoefenen.

Hoe lang duurt een AirSmile behandeling?

De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels. Is er slechts een kleine correctie nodig? Met AirSmile Esthetics ben je met maximaal 5 aligners per tandboog al binnen 10 weken klaar!

Kan ik roken tijdens mijn AirSmile behandeling?

Roken wordt afgeraden tijdens het dragen, omdat de aligners kunnen verkleuren of vlekken gaan vertonen.

Hoeveel kost AirSmile?

Net als bij andere orthodontische behandelingen is de prijs van de AirSmile-behandeling afhankelijk van de complexiteit van jouw tandcorrectie en je behandelingsverloop. Vraag jouw AirSmile behandelaar naar de precieze kosten. De prijzen voor een behandeling met een kleine correctie starten al vanaf €375,- en kosten maximaal €1600,- voor de techniekkosten. Jouw behandelaar brengt meestal nog hetzelfde bedrag in rekening voor de behandeling.


Hoe vaak moet ik de aligners dragen?

Je draagt de aligners 22 uur per dag voor twee weken. Daarna krijg je weer nieuwe bitjes van je behandelaar die iets dichterbij de eindpositie van jouw gewenste eindresultaat staan. De aligners zijn tussendoor gemakkelijk uit te nemen om bijvoorbeeld te eten of te drinken.Wat is de beste manier om de aligners te reinigen?

Je reinigt aligners best door ze te met een borstel te poetsen en te spoelen in lauw water of met speciale reinigingstabletten. Het is belangrijk dat je je tanden na elke maaltijd poetst alvorens de aligners terug te plaatsen om een goede mondhygiëne te handhaven.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact op met één van onze AirSmile® specialisten