• Meer dan 40 jaar ervaring in orthodontie
  • Scherpe prijsstelling
  • Innovatie in de praktijk

Upgrade uw praktijk met AirSmile®

Bekijk de video

Voor tandartsen en orthodontisten

Waarom AirSmile® behandelaar worden?

Steeds meer praktijken krijgen ermee te maken; patiënten die niet helemaal tevreden zijn met de stand van hun tanden maar geen slotjesbeugel willen. Om aan de wens van de patiënten te kunnen voldoen is er AirSmile®. De beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.

  • Laagdrempelig voor behandelaar
  • Uitneembaar & comfortabel
  • Nagenoeg onzichtbaar
  • Snel resultaat
  • Scherpe prijsstelling
  • Excent, 40 jaar advies in ortho!
  • Persoonlijke begeleiding

AirSmile® en Excent

Meer dan 40 jaar professionele ervaring in de orthodontie

AirSmile® is dé aligner van Excent, marktleider in de Benelux van digitale tandtechniek. Voor de behandelplannen van onze AirSmile® aligners werken wij o.a. samen met onze partner AirNivol, die banden hebben met de universiteit van Milaan. Uw behandelplan wordt altijd onder toezicht van een orthodontist opgesteld. Bekijk hier de meest recente publicaties.

Academische Publicaties

Ik wil werken met AirSmile®

Word ook AirSmile® behandelaar

Bent u klaar om uw praktijk en patiëntervaring te transformeren? Bied uw patiënt een verrassend alternatief met de : AirSmile. Begin vandaag nog met uw reis om een AirSmile-behandelaar te worden. Vul uw gegevens in en we nemen spoedig contact met u op. Of meld u direct aan voor de AirSmile certificeringscursus via de AirSmile Academy

Word AirSmile® behandelaar Aanmelden cursus

Tandartsen over AirSmile®

picture

Een AirSmile behandeling is een aanvulling op de conventionele orthodontische behandelingen

Als tandarts voor orthodontie behandel ik patiënten al meer dan 25 jaar middels uitneembare beugels alsmede vaste apparatuur. De afgelopen 8 jaar constateerde ik een toenemende vraag naar onzichtbare beugels.

Gezien de goede samenwerking met Excent Bosboom was de keuze snel gemaakt: ik ging met de mooie aligners van AirSmile werken.

Dat doe ik nu 5 jaar. Voor de toepassing dien je uiteraard de juiste stappen te doorlopen. Dit heeft AirSmile mooi gerealiseerd. In de portal kun je alle gegevens uploaden en op basis van jouw vraagstelling wordt een plan voorgesteld, zelfs met een animatie filmpje voor de patiënt.

Nu een paar jaar later zie ik ook bij AirSmile mooie verbeteringen in het product. Met de juiste toepassing zijn bijvoorbeeld minder refinements nodig om tot het gewenste eind resultaat te komen.

Patiënten zijn blij met deze ontwikkelingen. Dat zie ik vooral bij volwassenen, bij hen speelt esthetiek een grote rol. Daardoor zijn zij sneller bereid een orthodontische behandeling te accepteren ipv vaste apparatuur.

Ik denk dat gezien de ontwikkelingen de vraag naar behandelingen met aligners zal toenemen. Op basis van mijn huidige ervaringen is AirSmile in samenwerking met de ondersteuning het juiste product voor de tandarts in de algemene praktijk.

Ronald Bijl
Tandarts voor orthodontie

picture

“We moeten als tandarts toch meekijken met alignerbehandelingen?”

Kun je als algemeen tandarts ook aan de slag met aligners? Ja, dat is absoluut goed te doen! Hoewel ik zelf nog maar ongeveer 20 patiënten met AirSmile heb behandeld, ben ik blij dat ik deze dienst aan mijn praktijk kan toevoegen. Elke behandelde patiënt was super tevreden.

Zo’n AirSmile behandeling gaat altijd om esthetiek, dat is zo leuk om te doen. Ik behandel er vooral volwassenen mee, die zijn altijd super gemotiveerd. Zelfs oudere mensen vragen ernaar. Leuk om te zien dat ook op die leeftijd nog zo gemotiveerd zijn. Je maakt je patiënt zo blij met het eindresultaat!

Een van mijn AirSmile behandelingen betrof een patiënt die een behandeling was gestart met een aligner ‘bekend van tv’. Deze behandeling werkte helaas niet. Wat mij betreft zouden dit soort behandelingen altijd onder toezicht van een tandarts moeten zijn. Wij hebben immers toch verstand van de mond? Ik hoop deze patiënt weer blij te kunnen maken met een AirSmile behandeling!

Marije Blok
Tandartspraktijk Blok

picture

“Een behandeling met AirSmile is als tandarts goed te doen”

Een behandeling met een aligner als AirSmile is als tandarts goed te doen. Als je het concept begrijpt, wat afweet van occlusie en articulatie dan kun je met wat verdieping prima een aligner behandeling doen.

Een certificeringscursus van AirSmile helpt daar bijvoorbeeld ook bij. Met 70 lopende AirSmile cases heb ik inmiddels flink ervaring opgebouwd met de aligner van Excent. Het is leuk om te zien dat ook patiënten van 60 jaar of ouder nog iets aan hun gebit willen doen. Iedereen is super blij met de behandeling en het resultaat!

AirSmile portal

De AirSmile portal is prettig om mee te werken. De assistent vraag daar de behandeling voor mij aan en daarna kijken we samen of het treatment plan klopt. Zeker met 70 cases is het helemaal onmogelijk zonder portal! Dat werkt heel fijn.

Een van mijn patiënten had een tand die steeds afbrak. Ik kan dat natuurlijk steeds repareren, maar het afbreken blijft. Ondanks dat er esthetisch niet zo veel mis was, heb ik deze patiënt geadviseerd om eerst een AirSmile behandeling te doen om de tand recht te zetten en daarna te repareren. Dat was de oplossing!

Ai Lien Oei
De Amsterdamse Tandarts

Hoe is de AirSmile® behandelprocedure?

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Elke aligner (bitje) wordt ongeveer twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks. De behandelingsduur is afhankelijk van de specifieke behoeften van de Patiënt en zal worden bepaald door de AirSmile behandelaar. Tandarts Eric-Jan Royakkers vertelt in deze video's alles van A tot Z.

Ontdek alle stappen