• Meer dan 40 jaar ervaring in orthodontie
  • Scherpe prijsstelling
  • Innovatie in de praktijk

Uw kennis up to date met de AirSmile Academy

Maak kennis met de onzichtbare orthodontie van AirSmile. Aligners zijn hot! Steeds meer tandartspraktijken krijgen de vraag naar onzichtbare orthodontie vanuit de patiënt. Om aan die vraag te kunnen voldoen is er AirSmile. Dé aligner van Excent die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.

Om samen met u het beste uit de AirSmile behandelingen te halen bieden wij u AirSmile Academy. In samenwerking met orthodontisten en tandheelkundig behandelaren hebben wij een enerverend en uitdagend cursusprogramma voor u ontwikkeld, afgewisseld door online-, fysieke-, en hands-on trainingen. 

In dit meerdaagse cursusprogramma behandelen we de basis van onzichtbare orthodontie, het gehele behandelplan inclusief support vanuit Excent Ortho Bosboom en de meest uitdagende casuïstiek.

Dankzij ons uitgebreide lesprogramma waarin wij meerdere cursussen per jaar aanbieden, kunt u zelf het tempo bepalen.

Cursusoverzicht AirSmile®


AirSmile®
Esthetics

AirSmile Esthetics

€75,00 • 1 dagdeel

AirSmile Esthetics is het instapklare pakket om als algemeen practicus zelf met eenvoudige orthodontische behandelingen aan de slag te gaan. Tijdens deze avond krijg je een inleiding in de digitale orthodontie en de mogelijkheden, maar vooral onmogelijkheden, van deze steeds populairder wordende behandelmethode. Aan de hand van casuïstiek uit de dagelijkse praktijk krijgt u praktische tips en tricks mee waarmee u de dag erna direct aan de slag kunt.


AirSmile®
Complete

AirSmile Complete certificering

€295,00 • 1 dagdeel

Verschillende patiëntcasussen worden behandeld in combinatie met AirSmile, waardoor u een goed beeld krijgt van de verschillende behandelmogelijkheden. Aspecten zoals het zorgvuldig aanbrengen van de attachments die nodig zijn voor een goed behandelresultaat komen uitgebreid aan bod.

In het praktische gedeelte maakt u kennis met de AirSmile softwareviewer, die u nodig hebt om het voorgestelde behandelplan te beoordelen en te accorderen. U ontvangt tips & tricks hoe u een goed behandelplan opstelt, inzage in de materiaalkosten en u ontvangt promotiemateriaal om u te ondersteunen en AirSmile richting uw patiënten onder de aandacht te brengen.


AirSmile®
Academy

AirSmile Academy

€449,00 • 3-daagse training

In samenwerking met Karma Dentistry wordt naast het digitale aanbod van excent.education en IAS Academy ook een drietal fysieke nascholingsavonden verzorgd.

Het doel van deze avonden is om wat meer diepgang te zoeken in de toepassing van aligners in de tandheelkunde, en leren de deelnemer om de aligners wat breder toe te passen in uitgebreidere behandelingen. De deelnemende groep is klein en het doel is om de sfeer open en dynamisch te houden waarin het voor deelnemers gemakkelijk moet zijn vragen te stellen.

Om die reden wordt er iedere avond ook een hands-on of dynamische brainstormsessie gehouden, waardoor deelnemers verplicht worden dynamisch mee te doen. De scholingsavonden vinden plaats in het auditorium van Lassus Tandartsen in Oisterwijk. De betrokken docenten van deze avonden zijn moderator en spreker Jasper Thoolen en gastsprekers Paul Bovend’Eerdt, Eric-Jan Royakkers en Peter Thoolen. In totaal kunnen er 20 deelnemers per avond deelnemen. Hierboven kunt u zich aanmelden voor één van de 3 avonden of voor de complete cursus.

Tandartsen over de cursussen

picture

“Een behandeling met AirSmile is als tandarts goed te doen”

Een behandeling met een aligner als AirSmile is als tandarts goed te doen. Als je het concept begrijpt, wat afweet van occlusie en articulatie dan kun je met wat verdieping prima een aligner behandeling doen.

Een certificeringscursus van AirSmile helpt daar bijvoorbeeld ook bij. Met 70 lopende AirSmile cases heb ik inmiddels flink ervaring opgebouwd met de aligner van Excent. Het is leuk om te zien dat ook patiënten van 60 jaar of ouder nog iets aan hun gebit willen doen. Iedereen is super blij met de behandeling en het resultaat!

AirSmile portal

De AirSmile portal is prettig om mee te werken. De assistent vraag daar de behandeling voor mij aan en daarna kijken we samen of het treatment plan klopt. Zeker met 70 cases is het helemaal onmogelijk zonder portal! Dat werkt heel fijn.

Een van mijn patiënten had een tand die steeds afbrak. Ik kan dat natuurlijk steeds repareren, maar het afbreken blijft. Ondanks dat er esthetisch niet zo veel mis was, heb ik deze patiënt geadviseerd om eerst een AirSmile behandeling te doen om de tand recht te zetten en daarna te repareren. Dat was de oplossing!

Ai Lien Oei
De Amsterdamse Tandarts

picture

“We moeten als tandarts toch meekijken met alignerbehandelingen?”

Kun je als algemeen tandarts ook aan de slag met aligners? Ja, dat is absoluut goed te doen! Hoewel ik zelf nog maar ongeveer 20 patiënten met AirSmile heb behandeld, ben ik blij dat ik deze dienst aan mijn praktijk kan toevoegen. Elke behandelde patiënt was super tevreden.

Zo’n AirSmile behandeling gaat altijd om esthetiek, dat is zo leuk om te doen. Ik behandel er vooral volwassenen mee, die zijn altijd super gemotiveerd. Zelfs oudere mensen vragen ernaar. Leuk om te zien dat ook op die leeftijd nog zo gemotiveerd zijn. Je maakt je patiënt zo blij met het eindresultaat!

Een van mijn AirSmile behandelingen betrof een patiënt die een behandeling was gestart met een aligner ‘bekend van tv’. Deze behandeling werkte helaas niet. Wat mij betreft zouden dit soort behandelingen altijd onder toezicht van een tandarts moeten zijn. Wij hebben immers toch verstand van de mond? Ik hoop deze patiënt weer blij te kunnen maken met een AirSmile behandeling!

Marije Blok
Tandartspraktijk Blok