• Onzichtbare beugel
  • Scherpe prijsstelling
  • Comfortabel en uitneembaar

Onderbeet corrigeren met Airsmile

Wat is een onderbeet?

De kaak is bij een onderbeet langer dan de bovenkaak. Hierdoor sluiten de boven- en ondertanden niet goed op elkaar. Een onderbeet wordt meestal veroorzaakt door te grote onderkaak of een te kleine bovenkaak. Het niet laten verhelpen van een onderbeet kan veel (gezondheids)problemen veroorzaken.

Beugel voor onderbeet

Het doel van een behandeling bij de orthodontist is het creëren van goede, uitgelijnde tanden en kiezen, wat bijdraagt aan een goede en functionele beet. Onzichtbare beugels kunnen een onderbeet in sommige gevallen verhelpen. Jouw tanden komen hiermee mooi recht te staan. Om ernstigere gevallen van een onderbeet te corrigeren zijn aligners mogelijk, eventueel in combinatie met een chirurgische behandeling. Jouw behandelaar kan inschatten welke behandeling jij nodig hebt en of je in aanmerking komt voor aligners.

Onderbeet corrigeren kind

Als jouw kind scheve tanden heeft of een niet goed uitgelijnde kaak, raadpleeg dan een tandarts of een orthodontist. Voor kinderen en tieners met een onderbeet zijn beugels vaak de oplossing voor het behandelen van een onderbeet, omdat de kaken nog in ontwikkeling zijn. Als je onderbeet het gevolg is van het problemen met je botten, worden vaak orthodontische toepassingen aanbevolen die achter je tanden worden geplaatst. Deze oefenen een constante lichte druk uit, om je bot en tanden verder naar buiten te duwen.

Buitenbeugels worden meestal gebruikt bij kinderen om de onderbeet te corrigeren. Deze beugel draag je overdag om de positie van de kaak te veranderen.

Tegen het einde van de beugelbehandeling krijg je een retentiebeugel. Zo’n beugel zorgt ervoor dat je nieuwe gebitsstand intact blijft. Meestal gebeurt dat met een vaste spalk achter de tanden. De spalk is in feite niet veel meer dan een kleine metalen draad aan de binnenkant van de tanden. Vaak blijft de spalk levenslang zitten om te voorkomen dat de tanden terug bewegen naar hun oude stand. Daarnaast is er de uitneembare retentiebeugel: een plaatjesbeugel die na verloop van tijd alleen nog ’s nachts wordt gedragen.

Na de kindertijd worden meestal andere methodes gebruikt, zoals het gebruik van aligners en/of het trekken van tanden en kiezen. Het trekken van tanden en kiezen kan de druk verlichten die veroorzaakt wordt door te weinig ruimte voor het gebit.

Per individu is de behandeling en de duur hiervan verschillend. Je behandelaar neemt van tevoren het behandelplan met je door en beantwoordt jouw vragen.

Als je niet zeker weet of je een onderbeet hebt, maak een afspraak bij een van de AirSmile behandelaars bij jou in de buurt. Tijdens een eerste intakegesprek kan je tandarts een inschatting maken van de duur en de prijs van de behandeling.