Overbeet corrigeren met AirSmile®

Je tanden kunnen allerlei verschillende soortenstanden aannemen, één van die standen is bijvoorbeeld een overbeet. Eenoverbeet is een afwijkende stand van de tanden die regelmatig voorkomt bij volwassenen; deboventanden komen over de ondertanden heen. Je tanden sluiten dus niet mooi opelkaar aan maar je boventanden komen naar voren en je ondertanden blijvenachter. De ruimte die tussen je boven- en ondertanden ontstaat kan weinig zijn,maar ook erg veel. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken want dit is geenzeldzame aandoening. Eenoverbeet is te corrigeren zonder operatie. Je kunt heel gemakkelijk jegebit corrigeren met de onzichtbare beugel van AirSmile.

Hoe herken je een overbeet?

Een overbeet is gemakkelijk te herkennen bij volwassenen. Kijk eensin de spiegel en zet je tanden op elkaar. Als er sprake is van een goede beetzit er geen ruimte tussen de boven- en ondertanden en sluit alles mooi opelkaar aan. Daarnaast kun je je kiezen op elkaar zetten en zien je tanden errecht uit. Zie je dat er veel ruimte tussen je tanden zit wanneer jij je tandenop elkaar zet? Misschien wel zo veel dat je een vinger tussen je boven- enondertanden kan steken als de tanden op elkaar staan? Dan is er misschien welsprake van een overbeet.

Wat te doen bij een overbeet?

Je kunt natuurlijk zelf bepalen of jij je gebit laatcorrigeren of niet. Een overbeet hoeft niet verplicht behandeld te worden maarbij een overbeet waar sprake is van veel ruimte tussen boven- en ondertandenwordt het corrigeren van deze stand wel altijd geadviseerd. Bij een groteoverbeet kunnen er zelfs complicaties optreden als moeite met spreken enkauwen, dan is een behandeling gewenst. Heb jij last van deze symptomen? Denkdan eens na over het behandelen van je overbeet.

 

Wil jij je overbeet behandelen?

Ga dan eens langs bij een gecertificeerde AirSmilebehandelaar bij jou in de buurt. De tandarts kan je advies geven en isgespecialiseerd in het behandelen van een overbeet met onzichtbare beugels.Tijdens een eerste intakegesprek kan je tandarts een inschatting maken van deduur en de prijs van je behandeling.

 

Wat kost een overbeet beugel(AirSmile)?

De tarievenzijn afhankelijk van de behandeling. Vraag uw behandelaar naar de prijs enbetaaltermijn.

 

Zoek nu een AirSmile behandelaar bij jou in de buurt, bekijk het overzicht hier.

Meer nieuws over AirSmile

Ervaringen met AirSmile: Whitney

Iedereen een stralende glimlach en iedere glimlach heeft een eigen verhaal. Met ‘ervaringen met AirSmile’ willen we deze verhalen met jullie delen. Deze maand aan het woord: patiënt Whitney

Ervaringen met AirSmile: Kera

Iedereen een stralende glimlach en iedere glimlach heeft een eigen verhaal. Met ‘ervaringen met AirSmile’ willen we deze verhalen met jullie delen. Deze maand aan het woord: patiënt Kera.

Ervaringen met AirSmile: Laila

Iedereen een stralende glimlach en iedere glimlach heeft een eigen verhaal. Met ‘ervaringen met AirSmile’ willen we deze verhalen met jullie delen. Deze maand aan het woord: patiënt Laila.